Planiranje prehrane – 7 razloga za usvojiti ovu vrijednu naviku

Planiranje prehrane

Svi bruje o planovima prehrane, ali rijetko se spominje samostalno planiranje prehrane. Ova vještina odličan je alat za usmjeravanje prehrane u željenom smjeru, a evo i zašto.

Kada imaš priliku o svom meniju promisliti prije nego što te tjedan povuče u kolotečinu, veća je vjerojatnost da će se na tvome tanjuru pronaći nutritivno bogatija hrana. Iako se kuhanje povezuje s kvalitetnijom prehranom, korist od planiranja možeš imati čak i ako ponekada jedeš izvan kuće.

Nastavi čitati “Planiranje prehrane – 7 razloga za usvojiti ovu vrijednu naviku”

Sve što još ne znaš o tajmingu obroka

Iako se i dalje ne zna odgovor na pitanje kada točno treba jesti koji obrok, sve je jasnije da su redoviti obroci važna odlika pravilne prehrane, ako ne i osnovna. Struktura, disciplina i dosljednost kao da se provlače kroz sva područja života, a temelj su i zdravim životnim navikama. Znaš li zašto je korisno imati ustaljen raspored obroka i kako ga možeš postići?

Nastavi čitati “Sve što još ne znaš o tajmingu obroka”

Trebaš li i ti uzimati vitamin D?

Ovo je prvi u nizu članaka tematski naslovljenog „Navika po navika“. U svakome ću ti predložiti jednu malu naviku koju vrijedi razmotriti i uvrstiti u svoj život, a sve s ciljem da zajedno gradimo zdraviji život i okolinu. Postepeno – korak po korak. Prvi na redu je vitamin D.

Vjerojatno si čula puno o njemu, ali moguće je da nisi sigurna trebaš li ga i ti uzimati kao suplement.

Nastavi čitati “Trebaš li i ti uzimati vitamin D?”

3 razloga zašto se hraniti zdravo

Ako si se nekada zapitala – „Koliko je pravilna prehrana zaista važna? Zašto ne bih svoje vrijeme i novac preusmjerila u nešto drugo?“ – nisi sama. Iako već osam godina proučavam utjecaj prehrane na zdravlje, i meni je ponekada potreban podsjetnik da ima smisla hraniti se zdravije.

Zato ću s tobom podijeliti svoja top tri razloga. Nisu spektakularni, niti to trebaju biti, ali su vrlo važni.

Nastavi čitati “3 razloga zašto se hraniti zdravo”

Jesu li tvoji novogodišnji ciljevi ostvarivi?

Početak je nove godine, što znači da si već postavila svoje novogodišnje ciljeve ili barem pomislila na njih. Kako bi bila sigurna da su postavljeni ciljevi, osobito oni vezani uz zdravlje i prehranu, zaista ostvarivi, donosim ti pet pitanja pomoću kojih možeš lako provjeriti.

Ako negdje usput shvatiš da nisi zadovoljna s postavljenim ciljevima, ohrabrujem te da njega ili njih preoblikuješ tako da postanu što više ostvarivi.

Krenimo!

Nastavi čitati “Jesu li tvoji novogodišnji ciljevi ostvarivi?”